Tarikh: 2hb Mei 2009
Darjah: 3, 4 dan 5.
Turun bukit menuju ke bas.
Masuk ke Pusat Promosi Kesihatan
Makanan seimbang dan bersenam.
Taklimat dari pegawai-pegawai yang bertugas.
Replika gigi.
Replika berus gigi.
Penerangan mengenai membasuh tangan.
Beginilah tangan yang kotor dipenuhi kuman dan bakteria yang
membuat kita sakit.
Murid-murid berminat melihat contoh tangan yang kotor daripada pegawai yang bertugas.
Bakteria dan virus yang tidak boleh dilihat oleh mata kasar tapi boleh dilihat menggunakan microscope.
Bergambar ramai murid Darjah 3.
Mendengar penerangan.
Murid dikehendaki menjawab soalan dimanakah sesuai untuk menyimpan makanan dan minuman yang dilihatkan..
Nutrisi harian yang perlu kita ambil mengikut umur setiap individu.
Mana satu makanan sihat dan tak sihat..pegawai ini memberitahu kepak ayam dan kaki ayam sangat tinggi kandungan lemaknya oleh itu pilihlah isi ayam sahaja..
0 comments:
Post a Comment